torstai 16. elokuuta 2012

Vierailu Porvoon synnärille


Olin tutustumassa Porvoon synnytyssairaalaan Aktiivinen synnytys ry:n doulien kanssa. Kun kävelin sairaalan ovista sisään, ensimmäinen ajatukseni oli, että mitä ihmettä minä täällä teen!?! Tämä on sairaala. Olen nähnyt sairaaloita jo ihan tarpeeksi!
Synnärin esittelykierros oli kiva. (En oikeasti keksi parempaakaan sanaa sitä kuvaamaan!) Kätilöt olivat mukavia ja antoivat työpaikastaan ihmisläheisen kuvan, mutta sairaala on silti aina sairaala! Käytänteet ovat samat: jatkuvaa käyrää otetaan viimeistään ponnistusvaiheessa, K-vitamiini tuikataan vauvalle automaattisesti sen kummempia kyselemättä. Samoin synteettinen oksitosiini äidille istukan irrottamiseksi. Tulin entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että Synnytyssyli on perustettava NYT. Tai ainakin mahdollisimman nopeasti niin, että saamme palautetuksi luottamuksen naisten kykyyn synnyttää ILMAN jatkuvaa sydänäänikäyrää, ilman kaakeliseiniä, ilman synteettisiä aineita jne.
Hauska sattuma: valitin matkakumppaneilleni viimeaikaista hajamielisyyttäni – olin unohtanut rahapussini kotiin jo toista kertaa saman viikon aikana. Yksi doulista kysyi, että olenko raskaana. Vastasin, että tietääkseni en ole. Seuraavana päivänä oivalsin, että hitto soikoon, raskaanahan minä olen! Raskaana Synnytyssylistä.

3 kommenttia:

  1. No niinpä olet! Ja jos mitenkään voin asiaan tuella myötävaikuttaa, niin myös tämä raskaus etenee ihanaan syntymään! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kamomilla! Kaikki tuki on tosiaan tarpeen!!

    VastaaPoista
  3. Ehdottomasti Synnytyssyli tarvitaan NYT!! Kaikki puhuvat koko ajan milloin Suomi saa ensimmäisen birth centerin. Tarvitaan vain yksi rohkea nainen, SINÄ!

    VastaaPoista