perjantai 17. elokuuta 2012

Sylin turvallisuudesta

Synnytys on todella riskibisnes- vai onko? Ms ja Mr Tavallinen Kansalainen ajattelee että synnytyksessä on kauhean suuri riski sille, että jotain menee pieleen. Toisin sanoen, että vauva joko vammautuu tai kuolee tai että äiti kuolee. Valitettavasti näin joskus käykin, MUTTA synnytys ei ole sen kummempi juttu kuin elämä yleensä! Elämässä on koko ajan riski kuolla. Mikä kuolemassa on niin kauheaa ja pelottavaa? Jokainen meistä kuolee jonain päivänä.
Miten ihmeessä pystyn myymään naisille ja erityisesti miehille ajatuksen siitä, että normaali raskaus useinmiten johtaa normaaliin synnytykseen. Riskit tunnistetaan lähes 100% tapauksista jo raskausaikana (raskausdiabetes, raskausmyrkytys, kohonnut verenpaine tms). Synnytyssyliin ei tietenkään voi tulla synnyttämään mikäli nainen ei ole terve. Sairaus kuuluu aina sairaalaan! Mutta normaali raskaus/synnytys EI OLE sairaus vaan täysin luonnollinen osa naisen elämänkaarta!
Ystävän mies vastasi kysymykseeni seuraavasti: hänen turvallisuuden tunnettaan lisäisi jos kätilöillä olisi konsultaatio mahdollisuus lääkärille tarvittaessa, otsikkotasolla puhuttaisiin synnytyskeskuksesta (ei synnytyskodista), huoneet desinfioitaisiin aina käytön jälkeen ja että olisi toimintasuunnitelma hätätilanteita varten. Hyviä huomioita! Naiset - mikä lisäisi teidän turvallisuuttanne synnyttää muualla kuin sairaalassa?
Vastaan omasta puolestani: se, että mieheni luottaisi minuun naisena ja synnyttäjänä 110%, olisi tukena 110% ja antaisi minun tehdä synnytykseen liittyvät päätökset, jotka joka tapauksessa koskevat minun kehoani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti